Запіканка з вермішелі і сиру
Перевірений рецепт приготування запіканки з вермішелі і сиру. Це дуже смачна та ситна страва, яка чудово підійде для сімейного обіду.

Склад:
- Сир – 500 г,
- вермішель тонка – 360 г,
- вода – 800 мл,
- сіль – 12 г,
- вершкове масло – 1 ст. л.,
- олія – 1 ст. л.,
- яйце – 2-3 шт.,
- цукор – 50 г,
- ванільний цукор – 8 г.
Приготування
Закип’ятіть воду, додайте в неї трохи солі. Пересипте в каструлю вермішель. Перемішайте. Варіть її до загусання (вода має википіти). У кінці додайте вершкове масло та олію без запаху. Перемішайте вермішель. Накрийте кришкою каструлю, її вміст на слабкому вогні доведіть до готовності. Охолодіть вермішель під кришкою.
Тим часом яйця вбийте в глибоку миску, додайте до них цукор та ваніль за бажанням. Перемішайте. До цієї маси додайте сир і охолоджену вермішель. Добре перемішайте.
Вистеліть форму для запікання пергаментом. Перелийте приготовлену масу у форму та розрівняйте її. Змастіть заготовку розтопленим вершковим маслом.
Готуйте запіканку в розігрітій до 180 °С духовці 30 хв.
Готову страву подавайте з варенням чи сметаною.
За класичним рецептом запіканка з вермішелі готується з 1 яйцем. Але так вона виходить занадто пухкою. Тому можна додати 2-3 яйця. А щоб зробити її рум’янішою, змащувати не вершковим маслом, а збитим жовтком.
«Уют» №46-11.11.2021