Запіканка з вермішелі і сиру

Перевірений рецепт приготування запіканки з вермішелі і сиру. Це дуже смачна та ситна страва, яка чудово підійде для сімейного обіду.

Запіканка з вермішелі і сиру

Склад:

  • Сир – 500 г,
  • вермішель тонка – 360 г,
  • вода – 800 мл,
  • сіль – 12 г,
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • олія – 1 ст. л.,
  • яйце – 2-3 шт.,
  • цукор – 50 г,
  • ванільний цукор – 8 г.

Приготування

Закип’ятіть воду, додайте в неї трохи солі. Пересипте в каструлю вермішель. Перемішайте. Варіть її до загусання (вода має википіти). У кінці додайте вершкове масло та олію без запаху. Перемішайте вермішель. Накрийте кришкою каструлю, її вміст на слабкому вогні доведіть до готовності. Охолодіть вермішель під кришкою.

Тим часом яйця вбийте в глибоку миску, додайте до них цукор та ваніль за бажанням. Перемішайте. До цієї маси додайте сир і охолоджену вермішель. Добре перемішайте.

Вистеліть форму для запікання пергаментом. Перелийте приготовлену масу у форму та розрівняйте її. Змастіть заготовку розтопленим вершковим маслом.

Готуйте запіканку в розігрітій до 180 °С духовці 30 хв.

Готову страву подавайте з варенням чи сметаною.

За класичним рецептом запіканка з вермішелі готується з 1 яйцем. Але так вона виходить занадто пухкою. Тому можна додати 2-3 яйця. А щоб зробити її рум’янішою, змащувати не вершковим маслом, а збитим жовтком.

«Уют» №46-11.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *