Запіканка з ягідним киселем

Запіканка з ягідним киселем
Запіканка з ягідним киселем

«УЮТ» №25-2019

Та сама сирна запіканка, як у дитячому саду, прекрасно справляється із завданням нагодувати дітей сиром і дозволяє їм поласувати десертом.

  • Макарони – 400 г,
  • сир – 400 г,
  • сметана – 175 г,
  • цукор – 175 г,
  • яйця – 3 шт.,
  • смородина – 1 скл.,
  • родзинки – 1 ст. л.,
  • ванільний цукор – 8 г,
  • сіль – 0,25 ч. л.,
  • крохмаль – 20 г,
  • вода – 2 скл.

Проваріть макарони 8 хв. до напівготовності. Родзинки залийте окропом, щоб набухли. У сир додайте цукор, пакетик ванільного цукру, дрібку солі, 100 г сметани, вбийте яйця й ретельно розімніть. Відцідіть макарони й перемішайте їх із сирною масою. Злийте рідину з родзинок і змішайте їх з іншими інгредієнтами.

Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть масу і розрівняйте. Додайте зверху ще 75 г сметани і гарненько промастіть. Відправте запіканку в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хв.

Протріть смородину через сито, пюре відкладіть, залийте вичавки 2 скл. води, доведіть до кипіння й варіть 3-5 хв. Знову процідіть, перелийте рідину назад у каструлю й додайте ягідне пюре, 75 г цукру і суміш крохмалю з холодною водою. Доведіть до кипіння, але не кип’ятіть, потім зніміть готовий кисіль із вогню. Чуть остиглу запіканку наріжте на порційні шматочки, полийте сметаною та киселем.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *