Запіканка з ягідним киселем

Запіканка з ягідним киселем
Запіканка з ягідним киселем

«УЮТ» №25-2019

Та сама сирна запіканка, як у дитячому саду, прекрасно справляється із завданням нагодувати дітей сиром і дозволяє їм поласувати десертом.

  • Макарони – 400 г,
  • сир – 400 г,
  • сметана – 175 г,
  • цукор – 175 г,
  • яйця – 3 шт.,
  • смородина – 1 скл.,
  • родзинки – 1 ст. л.,
  • ванільний цукор – 8 г,
  • сіль – 0,25 ч. л.,
  • крохмаль – 20 г,
  • вода – 2 скл.

Проваріть макарони 8 хв. до напівготовності. Родзинки залийте окропом, щоб набухли. У сир додайте цукор, пакетик ванільного цукру, дрібку солі, 100 г сметани, вбийте яйця й ретельно розімніть. Відцідіть макарони й перемішайте їх із сирною масою. Злийте рідину з родзинок і змішайте їх з іншими інгредієнтами.

Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть масу і розрівняйте. Додайте зверху ще 75 г сметани і гарненько промастіть. Відправте запіканку в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хв.

Протріть смородину через сито, пюре відкладіть, залийте вичавки 2 скл. води, доведіть до кипіння й варіть 3-5 хв. Знову процідіть, перелийте рідину назад у каструлю й додайте ягідне пюре, 75 г цукру і суміш крохмалю з холодною водою. Доведіть до кипіння, але не кип’ятіть, потім зніміть готовий кисіль із вогню. Чуть остиглу запіканку наріжте на порційні шматочки, полийте сметаною та киселем.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *