Заплетіть косу або як зберігати часник і цибулю

як зберігати часник і цибулю
Заплетіть косу або як зберігати часник і цибулю

Цибулю і часник краще зберігати в косах. Але якщо ви поспішили обрізати стебла – не біда. Є безліч варіантів, які можуть зберегти корисні овочі якомога довше.

Цибуля добре зберігається при температурі від 0 до +2 градусів і вологості повітря 70-80 %. Ідеальне місце – горище. Там його можна розсипати тонким шаром на газету, а краще – на чисті аркуші паперу або ж покласти у невисокі ящики.

Підвал не підходить для цибулі, тому що там дуже сиро, але якщо немає можливості тримати цибулю на горищі, можна розставити відра з золою чи вапном, і вони будуть витягувати вологу. Цибулю можна зберігати й у квартирі. Важливо, щоб температура не піднімалася вище +20 градусів.

Часник найдовше може зберігатися при температурі +1-4 градуси і, природно, заплетений у коси. На кухні його краще не розвішувати, оскільки там завжди спекотно і сиро. Хороший результат дає застосування скляних банок. Часник у них укладають, пересипаючи борошном або сіллю. Після цього ємності герметично закривають і відправляють на зберігання у кухонну шафу.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *