Заправки для салатів
«Погляд часу» №22-2019
Існують сотні різних заправок для салатів – від класичних до найекзотичніших, але мало правильно їх приготувати, необхідно знати, які до чого підходять. Деякі салатні соуси, універсальні, але деякі найкращим чином підкреслять і облагородять смак певних продуктів.
Класичний вінегрет
Збити 2 ст. л. червоного винного оцту, 2 ч. л. гірчиці, щіпка солі і чорний перець – за смаком. Поступово додати від 70 до 120 мл оливкової олії.
Лимонно-бальзамічна
Збити 2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 2 ч. л. діжонської гірчиці і сіль із перцем – за смаком. Поступово додати 1/2 скл. оливкової олії і один подрібнений зубчик часнику.
Середземноморська
У класичний вінегрет додати 0,5 скл. розкришеного сиру фета, кілька гілочок дрібно нарізаної петрушки, 1 ч. л. сушеного орегано і помідор-сливку, нарізаний дрібними кубиками. Дати настоятися декілька годин. Ідеальний варіант для будь-яких салатів із морепродуктами.
Соуси для літніх салатів із травами
Лимонний
Збити сік із половини лимона, по 1 ч. л. гострої гірчиці і лимонної цедри, 0,5 ч. л. цукру і сіль – за смаком. Потроху додати 1/2 скл. оливкової олії і кілька нарізаних стебел кропу.
Пряний медово-гірчичний
Змішати по 2 ч. л. меду і гірчиці діжонської, сік і цедру половинки лимона і сіль. Поступово додати по 70 мл оливкової і рослиної олії, присипати сушеним чебрецем і подрібненим свіжим чилі.
Сповіщення: Заправки для овочевих салатів | Газета "Уют"