Заправки для овочевих салатів
Чим заправити овочевий салат, крім майонезу?
Насправді є маса корисних і смачних домашніх заправок, які послужать чудовою альтернативою далеко не нешкідливого магазинного соусу. Ось кілька рецептів смачних і поживних заправок для овочевих салатів.
Часникова

- 0,5 скл. натурального несолодкого йогурту чи кефіру,
- 0,5 скл. сметани,
- великий зубчик часнику,
- 1 ст. л. подрібненого кропу,
- сіль, червоний перець – за смаком.
Подрібнити часник і, додавши сіль, розтерти його на пасту.
Збити йогурт і сметану. Продовжуючи збивати, додати часникову пасту, кріп і перець.
Гостренька
- 100 г столового оцту (3 %),
- 100 г олії,
- 3 зубчики часнику,
- сіль,
- червоний мелений перець і чорний мелений перець – за смаком.
Часник дрібно порізати і змішати з усіма інгредієнтами.
Оливкова

- 4 ст. л. оливкової олії,
- 1 ч. л. гірчиці,
- 1 ч. л. цукру,
- 2 ст. л. лимонного соку,
- сіль і мелений білий перець – за смаком.
Усе ретельно перемішати.
Із бальзамічним оцтом

- 150 мл оливкової олії,
- 50 г меду,
- 250 мл бальзамічного оцту,
- 2 бутони сухої гвоздики.
На маленькому вогні протягом 20 хв. випарювати мед та бальзамічний оцет із бутонами гвоздики. Коли суміш зменшиться на половину, зняти з вогню.
У соусниці змішати охолоджену оливкову олію з випареною сумішшю, заправити салат.
Читайте також: Заправки для салатів
«Погляд часу» №19-07.05.2020