Заправки для овочевих салатів

Чим заправити овочевий салат, крім майонезу? 
Насправді є маса корисних і смачних домашніх заправок, які послужать чудовою альтернативою далеко не нешкідливого магазинного соусу. Ось кілька рецептів смачних і поживних заправок для овочевих салатів.

Часникова

Часникова заправка
  • 0,5 скл. натурального несолодкого йогурту чи кефіру,
  • 0,5 скл. сметани,
  • великий зубчик часнику,
  • 1 ст. л. подрібненого кропу,
  • сіль, червоний перець – за смаком.

Подрібнити часник і, додавши сіль, розтерти його на пасту.

Збити йогурт і сметану. Продовжуючи збивати, додати часникову пасту, кріп і перець.

Гостренька

  • 100 г столового оцту (3 %),
  • 100 г олії,
  • 3 зубчики часнику,
  • сіль,
  • червоний мелений перець і чорний мелений перець – за смаком.

Часник дрібно порізати і змішати з усіма інгредієнтами.

Оливкова

Оливкова заправка
  • 4 ст. л. оливкової олії,
  • 1 ч. л. гірчиці,
  • 1 ч. л. цукру,
  • 2 ст. л. лимонного соку,
  • сіль і мелений білий перець – за смаком.

Усе ретельно перемішати.

Із бальзамічним оцтом

Заправка Із бальзамічним оцтом
  • 150 мл оливкової олії,
  • 50 г меду,
  • 250 мл бальзамічного оцту,
  • 2 бутони сухої гвоздики.

На маленькому вогні протягом 20 хв. випарювати мед та бальзамічний оцет із бутонами гвоздики. Коли суміш зменшиться на половину, зняти з вогню.

У соусниці змішати охолоджену оливкову олію з випареною сумішшю, заправити салат.

Читайте також: Заправки для салатів

«Погляд часу» №19-07.05.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *