«Застольні» поради

Традиційно свята ми відзначаємо кілька днів і за пишно накритим столом. Смачні й різноманітні страви – це, звісно, добре. Щоправда, є й зворотний бік таких застіль – у вигляді округлених боків і важкості у шлунку.

Застольні поради

Якщо для кращого травлення не хочете зайвий раз вживати «хімію», на допомогу прийдуть народні дієві засоби.

  • Відвар із майорану. 2 ч. л. майорану залити 1 скл. теплої води, прикрити кришкою та залишити на 15 хв. Пити теплим.
  • Відвар із кмину. Насіння кмину потовкти у ступці та залити окропом. Прикрити кришкою і залишити на 15 хв. Рекомендується пити по 0,5 скл. щодня.
  • Лимон є прекрасним протиблювотним засобом. Скибочка лимона після прийому великої кількості їжі допоможе вам позбутися важкості у шлунку.
  • Ананаси та грейпфрути посилюють обмін речовин і допомагають організму перетравлювати їжу. Їх рекомендується вживати перед їдою.
  • Яблучний оцет дуже корисний у разі ожиріння, переїдання та від розладів травлення, пов’язаних із прийомом важкої їжі. Для поліпшення травлення рекомендується приймати його після їди, розчинивши 1-2 ч. л. у 1 скл. теплої води. Якщо ви любите м’ясну їжу або їжу, багату вуглеводами, то вам обов’язково треба приймати яблучний оцет, який швидко відновлює шлунок при розладах травлення.
  • Пийте більше рідини. Вона швидко заповнить шлунок і не дасть вам з’їсти надто багато під впливом сильного почуття голоду.

Коли «з’їв щось не те». Гострі больові відчуття у шлунку можна зняти за допомогою перевірених народних засобів.

  • Приймайте 0,5 скл. соку капусти чи картоплі тричі на день за 20 хв. до їди. Полегшення стану настає відразу, у перший же день прийому соку.
  • 1 кг картоплі у шкірці варимо у 5 л води доти, поки картопля не перетвориться на рідку кашу. Цей узвар п’ють по 0,5 скл. перед прийомом їжі кілька днів поспіль.
  • Коли у шлунку дискомфорт, відчуття тяжкості від переїдання, печія, неприємна відрижка, увесь букет відчуттів з області «з’їв щось не те», потрібно випити по 4-5 крапель соку лаврового листа, запивши невеликою кількістю води.
  • Подрібніть кілька листочків алое. З отриманої кашки вичавте 10 мл соку і випийте його.

Чудовий настій для поліпшення травлення
Після ситної трапези, багатої на жири і білки, немає нічого кращого, ніж трав’яний чай, який допоможе шлунку все перетравити.
Рецепт настою з імбиру, ромашки та лимону.

В одному літрі води зварити половинку лимона, порізаного скибочками. Зняти з вогню через кілька хвилин і додати почищені шматочки імбиру (стільки, скільки хочете) і кілька пакетиків ромашкового чаю. Залиште настоятися на декілька хвилин. Далі потрібно процідити, додати за смаком мед або стевію.

Підтримайте підшлункову залозу

  • 10 г натурального меду треба розчинити в 250 мл води. Пити перед сніданком на голодний шлунок, найкраще – за 30 хв. перед їдою.
    Курс лікування продовжувати протягом 7 діб.
  • Висипте в термос по 10 г золототисячника, ромашки аптечної і шавлії. Залийте все це приблизно 500 мл киплячої води і дайте настоятися пару годин. Пити по 5 мл кожні 2 год. Засіб допомагає зменшити больові відчуття, упорядковує роботу кишківника, шлунку та підшлункової залози.

«УЮТ» №52-24.12.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *