Зберігаємо крупи правильно

Зберігаємо крупи

Зараз немає необхідності закуповувати крупу мішками. Однак і один пакет потрібно зуміти зберегти, щоб у продукті не завелися непотрібні «жителі».

Принесену з магазину крупу бажано відразу перебрати. Іноді радять просмажити чи поставити на 5 хв. у мікрохвильовку, але це трохи погіршує корисні властивості. Взимку крупу дня на 4 можна винести на балкон, щоб знищити можливих шкідників і їх личинок.

Зберігати найкраще у чистих і сухих скляних банках під поліетиленовою кришкою чи щільною лляною тканиною. Єдиний мінус – банки займають багато місця. Можна використовувати спеціальні пластикові контейнери для сипучих продуктів зі щільною кришкою. Не можна зберігати крупу у поліетиленових або паперових пакетах – вона або «задихається», або стає вологою.

Місце для зберігання крупи має бути темним, холодним і сухим. Щоб попередити зараження шкідниками, в ємність із крупою бажано покласти пару неочищених зубчиків часнику чи лаврового листя, шматочок зім’ятої фольги чи звичайну металеву ложку.

При покупці варто звертати увагу на дату випуску крупи і термін придатності.

Вдома потрібно періодично проводити ревізію запасів, пам’ятаючи, що у кожного продукту свій термін зберігання: не більше півроку – в ядриці та вівсяних пластівців «Геркулес», приблизно 7 місяців – у пшона, рік – у рису, 1,5 року – у перловки. Ошпарений шліфований рис може зберігатися довго. Однак тривалість зберігання позначається на смакових якостях (пшоно, зокрема, із часом стає прогірклим), тому кожну нову партію краще купувати після того, як витрачена попередня.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest