Зберігаємо продукти правильно

Зберігаємо продукти

  • Щоб помідори довше зберігали свіжість, помістіть їх у контейнер для овочів, попередньо витягнувши з поліетиленового пакета.
  • Картопля довше зберігається, якщо поруч будуть лежати яблука. Вони перешкоджають проростанню картоплі.
  • Картоплю не рекомендується зберігати в холодильнику, адже при низькій температурі крохмаль перетворюється на цукор.
  • Якщо брокколі й селеру зберігати у фользі, вони будуть залишатися свіжими майже місяць.
  • Яйця можуть не тільки вбирати запах інших продуктів через шкаралупу, але й виділяти вуглекислий газ, тому зберігати їх потрібно в закритих контейнерах і відділеннях.
  • Щоб зелень зберігала довше свою свіжість, поставте її як букет у стакан із водою і накрийте целофановим пакетом. Мити її потрібно тільки перед уживанням.
  • Не варто забувати про температуру холодильника – вона має бути не вище +5 °C. Продукти, які повинні бути максимально охолодженими, наприклад м’ясо, рекомендується зберігати на нижніх полицях. А от фрукти та овочі потрібно зберігати на верхніх.
  • Зберігати хліб у холоді не можна. Учені впевнені – у такому середовищі швидше з’являється цвіль. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу житньому хлібу, тоді це правило на нього не поширюється.
  • Наднизька температура негативно впливає на смак і форму помідорів.
  • Свіжі фрукти з товстою шкіркою, такі як кавуни, дині або яблука, можна зберігати при кімнатній температурі кілька днів. Проте якщо їх порізати – то з’їсти їх треба протягом 1-2 год., інакше вони зіпсуються.
  • Смажену курку потрібно з’їсти протягом 1-2 годин після приготування. А от холодну курку потрібно тримати при температурі нижче +4° C до подачі на стіл.
FacebookTwitterPinterest