Здобні булочки з начинкою
Повітряні, пишні, здобні булочки – відмінний десерт для тих, хто любить легкі солодощі. Готуються швидше, ніж пиріжки. Пахнуть ваніллю і молоком, – пахощами дитинства. Але люблять їх і діти, і дорослі. Пропонуємо перевірений рецепт здобних булочок з начинкою.
Склад:
- Борошно – 700-750 г,
- молоко – 300 мл,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 100 г,
- дріжджі – 15 г,
- ванілін – 2 г,
- олія – 50 мл,
- сіль – 1 ч. л.
Приготування:
Змішайте молоко, білки, цукор, дріжджі, ваніль, сіль. Збийте блендером. В отриману масу поступово додайте борошно, вимішуючи тісто, щоб воно було однорідним.
Коли тісто підніметься, додайте в нього олію. Ще раз вимішайте й відставте в тепле місце на півгодини.
Розділіть тісто на 12 частин, з кожної сформуйте кульку. Дайте кулькам постояти 10 хв. Кожну кульку розкачайте. Помістіть у центр кола будь-яку начинку, на ваш смак: сир, яблучне повидло, мак. Сформуйте круглу булочку.
Викладіть булочки на змащене олією деко. Зверху змастіть їх збитим яйцем. Через 15 хв. поставте деко в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте протягом 20 хв.
Особливо приємно такі смачні повітряні булочки смакувати з молоком.
«Уют» №39-2019