Здобні булочки з начинкою

Здобні булочки з начинкою

Повітряні, пишні, здобні булочки – відмінний десерт для тих, хто любить легкі солодощі. Готуються швидше, ніж пиріжки. Пахнуть ваніллю і молоком, – пахощами дитинства. Але люблять їх і діти, і дорослі. Пропонуємо перевірений рецепт здобних булочок з начинкою.

Склад:

  • Борошно – 700-750 г,
  • молоко – 300 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 100 г,
  • дріжджі – 15 г,
  • ванілін – 2 г,
  • олія – 50 мл,
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

Змішайте молоко, білки, цукор, дріжджі, ваніль, сіль. Збийте блендером. В отриману масу поступово додайте борошно, вимішуючи тісто, щоб воно було однорідним.

Коли тісто підніметься, додайте в нього олію. Ще раз вимішайте й відставте в тепле місце на півгодини.

Розділіть тісто на 12 частин, з кожної сформуйте кульку. Дайте кулькам постояти 10 хв. Кожну кульку розкачайте. Помістіть у центр кола будь-яку начинку, на ваш смак: сир, яблучне повидло, мак. Сформуйте круглу булочку.

Викладіть булочки на змащене олією деко. Зверху змастіть їх збитим яйцем. Через 15 хв. поставте деко в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте протягом 20 хв.

Особливо приємно такі смачні повітряні булочки смакувати з молоком.

«Уют» №39-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *