Здобні булочки з заливкою

Булочки з заливкою в духовці набувають апетитного рум’янцю і блиску. Так і хочеться поласувати ще одним шматочком. Таку незвичайну форму роблять турецькі господині.

Здобні булочки з заливкою

Склад:

  • Молоко – 250 мл,
  • цукор – 120 г,
  • яйце,
  • вершкове масло – 60 мл,
  • дріжджі – 14 г,
  • борошно – 500 г,
  • кефір – 100 мл,
  • яєчний жовток – 1 шт.,
  • куркума – 0,25 ч. л.,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

У глибоку ємність перелийте тепле молоко. Туди ж відправте цукор, дріжджі, дрібку солі і яйце. Просійте половину борошна і перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло. Перемішайте. Просійте борошно, що залишилося. Замісіть тісто. Накрийте миску і залиште її на 1,5-2 год. у теплому місці.

Тісто збільшиться в пару разів. Готовое тісто обімніть і викладіть на стільницю. Спочатку розкатайте його в кулю. Накрийте його і залиште хвилин на 5. Потім присипте тісто борошном. Розкатайте його в тонкий прямокутник. Товщина шару – близько 5 мм. Поділіть великий прямокутник на кілька маленьких (8-10 шт.).

Тісто для здобних булочок

Тепер зробіть декор. Зробіть відступ у чверть прямокутника. Ножем зробіть косі надрізи. Скрутіть маленький прямокутник у рулет. І так із кожним виробом.

Скрутіть маленький прямокутник у рулет

Рулети викладіть у форму для випікання. Накрийте їх і залиште на 0,5 год.

Тим часом змішайте кефір із куркумою і жовтком. Сумішшю залийте заготовки. Готуйте булочки в розігрітій до 170 °С духовці 25-30 хв.

Як тільки зверху з’явиться рум’яна блискуча скоринка, випічку можна діставати з духовки. У такі булочки з заливкою всередину можна покласти абсолютно будь-яку начинку.

  «Уют» №8 – 18.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *