Здобні булочки з зеленою цибулею

Як щодо ароматної домашньої випічки? Маленькі «равлики» з цибулевою начинкою виглядають дуже апетитно. Тому таку випічку можна сміливо подавати на святковий стіл.

Булочки з зеленою цибулею
Б

Склад:

  • Яйця – 2 шт.,
  • яєчний жовток – 1 шт.,
  • кефір – 300 мл,
  • олія – 100 мл,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цукор – 3 ч. л.,
  • дріжджі – 8 г,
  • борошно – 550-600 г,
  • зелена цибуля – 200 г,
  • молоко – 1 ч. л.

Приготування:

Змішайте яйця з сіллю і цукром. Потім додайте кефір і соняшникову олію. Окремо змішайте борошно з дріжджами. Додайте сухі інгредієнти в рідкі в кілька прийомів.

Замісіть м’яке і трохи липке тісто. Змастіть миску олією і помістіть туди тісто. Накрийте і дайте тісту 1-2 год., щоб воно збільшилося в обсязі.

Коли тісто підійде, розділіть його на 16 частин. Змастіть стіл олією. Потім розтягніть кожен шматок тіста в овальний коржик.

Зробіть поздовжні розрізи на тісті, не розрізаючи краї коржа. Потім помістіть на тісто трохи подрібненої зеленої цибулі.

Зробіть поздовжні розрізи на тісті

Поверніть кожен коржик навскіс. Потім сформуйте «равлика», загорнувши тісто у спіраль. Край підверніть під низ булочки. Помістіть булочки на деко, застелене пергаментом.

Змішайте яєчний жовток із молоком і змастіть верхівки булочок.

Помістіть булочки на деко

Випікайте булочки 15-20 хв. при 180 ºС до рум’яності.

Замість цибулі можна використовувати твердий сир або заздалегідь обсмажені гриби.

Читайте також: Швидкі булочки «Сніданок чоловікові на роботу»

  «УЮТ» №24-11.06.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *