Здобні булочки з зеленою цибулею
Як щодо ароматної домашньої випічки? Маленькі «равлики» з цибулевою начинкою виглядають дуже апетитно. Тому таку випічку можна сміливо подавати на святковий стіл.

Склад:
- Яйця – 2 шт.,
- яєчний жовток – 1 шт.,
- кефір – 300 мл,
- олія – 100 мл,
- сіль – 1 ч. л.,
- цукор – 3 ч. л.,
- дріжджі – 8 г,
- борошно – 550-600 г,
- зелена цибуля – 200 г,
- молоко – 1 ч. л.
Приготування:
Змішайте яйця з сіллю і цукром. Потім додайте кефір і соняшникову олію. Окремо змішайте борошно з дріжджами. Додайте сухі інгредієнти в рідкі в кілька прийомів.
Замісіть м’яке і трохи липке тісто. Змастіть миску олією і помістіть туди тісто. Накрийте і дайте тісту 1-2 год., щоб воно збільшилося в обсязі.
Коли тісто підійде, розділіть його на 16 частин. Змастіть стіл олією. Потім розтягніть кожен шматок тіста в овальний коржик.
Зробіть поздовжні розрізи на тісті, не розрізаючи краї коржа. Потім помістіть на тісто трохи подрібненої зеленої цибулі.

Поверніть кожен коржик навскіс. Потім сформуйте «равлика», загорнувши тісто у спіраль. Край підверніть під низ булочки. Помістіть булочки на деко, застелене пергаментом.
Змішайте яєчний жовток із молоком і змастіть верхівки булочок.

Випікайте булочки 15-20 хв. при 180 ºС до рум’яності.
Замість цибулі можна використовувати твердий сир або заздалегідь обсмажені гриби.
Читайте також: Швидкі булочки «Сніданок чоловікові на роботу»
«УЮТ» №24-11.06.2020