Здобний рулет із маковою та горіховою начинкою
Так уже повелося, що сімейні традиції в нас тісно переплітаються з релігійними. Це вплинуло на багато сфер нашого життя, в тому числі і гастрономічну.
Мабуть, що не кожна сім’я щороку збирається на Спаса в селі, щоб покуштувати здобний рулет із маковою та горіховою начинкою.

Склад:
- Дріжджі – 40 г,
- молоко – 200 мл,
- цукор – 8,5 ст. л.,
- борошно – 500 г,
- розпушувач – 10 г,
- олія – 1 ст. л.,
- мак – 1-1,5 скл.,
- грецькі горіхи – 1-1,5 скл.
Приготування
Почнемо з опари. 200 г молока кімнатної температури перелийте у глибоку каструлю. Туди пересипте подрібнені живі дріжджі і 4 ст. л. цукру. Перемішайте віночком. Збийте дріжджі так, щоб на рідині з’явилися пухирціі і поставте каструлю у злегка теплу духовку на 15 хв.
Тим часом змішайте борошно з 1,5 ст. л. цукру і розпушувачем.
До цієї сухої суміші додайте ложку олії й опару, коли та вже досить підніметься.
Замісіть руками м’яке, злегка липке тісто. При потребі додайте трохи води.
Із готового тіста сформуйте кулі. У мисці накрийте їх рушником і залиште підніматися на 2 год.
За цей час можна приготувати начинку. Мак пересипте в каструлю, додайте трохи води і розмішайте. Перетріть мак у пасту. Потім додайте до маку 1-1,5 ст. л. цукру і молоко за смаком.
Перемішайте інгредієнти і розігрійте їх пару хвилин на плиті. Точно таким же чином готується і горіхова начинка.
Тісто, що підійшло, розділіть на дві частини. Розкатайте його у два пласти, змастіть їх пастою з маку і горіхів. Зкрутіть тісто в рулети. Їх, у свою чергу, викладіть на деко, змащене маслом, швом униз.
Розігрійте духовку до 200 ℃. Випікайте 25-30 хв.
Випічка буде готовою, як тільки з’явиться блискуча рум’яна кірочка. Змастіть її маслом.
«УЮТ» №33-13.08.2020
Читайте також: Вареники з маком
Сповіщення: Рулет з ягодами без борошна | Газета "Уют"
Сповіщення: Яблучний рулет | Газета "Уют"