Зелена аджика – вітамінна смакота

Щоб їжа приносила користь, потрібно прагнути виключити стадію термічної обробки. Сира зелена аджика – концентрований набір вітамінів. Це гостра смачна закуска, вона буде дуже яскраво виглядати на тарілці. Аджику подають із будь-якими пісними і м’ясними стравами: її намазують на хліб, викладають у соусниці.

Зелена аджика

Інгредієнти:

  • петрушка – 250 г,
  • кріп – 100 г,
  • перець болгарський – 500 г,
  • перець гіркий – 4 шт.,
  • часник – 200 г,
  • оцет – 50 мл,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування

Петрушку і кріп миють, перебирають. Видаляють в’ялі і пожовклі гілочки. Стебла використовуються в аджиці, але жорсткі «задерев’янілі» ділянки краще прибрати.

Найкращий блендер не може впоратися з зеленню без попереднього подрібнення. Буде прийнятна сантиметрова нарізка петрушки і кропу.

Зелень кладуть у глибоку миску, подрібнюють блендером на середній швидкості. Не потрібно прагнути перетворити зелень у рідкий соус, маса повинна стати трохи м’якшою. Час роботи блендера – 1 хв.

Солодкий перець чистять, розламують на великі шматки, кидають у миску з зеленню. Знову включають блендер на 1 хв. на тій же середній швидкості. Таке поступове введення інгредієнтів дозволяє отримати хорошу консистенцію аджики. Якщо змішувати всі продукти одночасно, маса вийде водянистою, її буде складно намазувати на бутерброди.

Чистять гіркий перець і часник, перемелюють ці інгредієнти разом із зеленню. Перець повинен бути великим, у сирій аджиці він стане одним із природних консервантів. Не варто лякатися гостроти, яка проявиться в первісному смаку. З часом оцет врівноважить смакові компоненти, присутність пекучого перцю буде здаватися помірним.

В аджику додають сіль і цукор, масу розмішують.

Наливають оцет, вимішують аджику 1 хв., щоб оцет рівномірно розподілився. Готують пузаті барильця, посуд попередньо стерилізують. Розкладають аджику, загвинчують стерильними кришками.

Сира аджика може зберігається в погребі, якщо в ньому в усі сезони підтримується прохолодна температура. При відсутності погреба зелену аджику доведеться «поселити» на полиці холодильника. Дуже смачна, гостра аджика для зими готова.

Вийде 800 мл зеленої аджики, якраз зручно для розфасовки у дві банки об’ємом по 400 мл.

«Уют» №37-02.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *