Зелений борщ зі щавлем
Зелений борщ зі щавлем – одна із найбільш смачних і корисних весняних страв, який ми готуємо після зими.

Склад:
- Свинина – 500 г,
- картопля – 2 шт.,
- морквина,
- цибулина,
- щавель – 70 г,
- яйця – 4 шт.,
- вода – 2,5 л,
- лавровий лист – 1 шт.,
- олія – 20 г,
- сіль,
- спеції,
- сметана.
Приготування
Спершу потрібно приготувати м’ясний бульйон. Зваріть м’ясо на повільному вогні впродовж години.
Картоплю наріжте шматочками й опустіть у киплячий бульйон. Моркву натріть на середній тертці, цибулю подрібніть. Обсмажте 3-5 хв. на середньому вогні. Потім викладіть готову засмажку в каструлю з супом.
Яйця відваріть і наріжте та додайте у суп. Для аромату додайте один лавровий лист. За смаком посоліть.
Свіжий щавель промийте і наріжте. Коли в супі картопля стане м’якою, можна додавати щавель. Разом із щавлем доведіть усе до кипіння. Кип’ятити щавель немає необхідності. Тому додавати його в суп слід наприкінці варіння, перед вимиканням.
Готовий зелений борщ накрийте кришкою й дайте трохи настоятися.
Подавати борщ з сметаною.
«Уют» №19-05.05.2022