Желейний торт «Фантастика»

Желейний торт «Фантастика»

Класичний атрибут літа – це морозиво, однак ніщо так не дарує відчуття свята, як торт. Желейні десерти без випічки – шалено красиві, швидкі в приготуванні, не вимагають борошна, розпушувача, духовки й навіть особливих кулінарних умінь.

Цей желейний торт настільки вас вразить, що ви неодмінно захочете повторити його й пригостити друзів! А у спекотні літні дні він здатний скласти конкуренцію морозиву!

Склад:

  • йогурт – 800 г,
  • сир – 200 г, ягоди – 550 г,
  • галетне печиво – 200 г,
  • желатин – 33 г,
  • молоко – 50 мл,
  • вода – 100 мл,
  • цукрова пудра – по смаку.

Приготування:

У 18 г швидкорозчинного желатину залийте 100 г йогурту, перемішайте й залиште для набухання.

Збийте блендером сир, цукрову пудру й решту йогурту.

З’єднайте разом дві отримані маси, перемішайте і поставте на 15 хв. у холодильник для легкого загустіння.

У 15 г желатину залийте 100 мл води та прогрійте в мікрохвильовій печі в кілька етапів по 10 сек., кожен раз перемішуючи до повного розчинення.

У чаші блендера подрібніть ягоди з цукром до стану пюре і з’єднайте з розчиненим желатином.

У форму для кексу влийте злегка застиглу сирно-йогуртову масу.

Галетне печиво вмочіть у тепле молоко й повставляйте по кругу в сирно-йогуртову масу.

Акуратно влийте у фору поверх сирно-йогуртової маси ягідну масу, залишивши приблизно 3 ст. л. ягідного пюре для прикраси.

Пртготування желейного торту

Струсніть форму, щоб маса рівномірно розподілилася, і поставте в холодильник на 3 год.

Галетне печиво в холодному десерті значно скорочує час приготування.

Перед подачею занурте форму в миску з гарячою водою на 15 сек., накрийте плоским блюдом і переверніть.

Полийте торт залишками ягідного пюре, щоб вийшли гарні розводи. 

«УЮТ» 33-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *