Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами у формі великого кексу – приголомшливий солодкий подарунок. У міру солодкий, приємний на смак і красивий на вигляд десерт!
Склад:
- Згущене молоко – 400 г,
- вершки – 400 г,
- молоко – 2 скл.,
- ванільна есенція – 2 ч. л.,
- желатин – 70 г,
- вода – 4 скл.,
- цукор – 0,5 скл.,
- полуниця – 150 г,
- виноград – 150 г,
- персик – 150 г,
- ананас – 150 г.
Приготування:
У глибокому посуді змішайте згущене й звичайне молоко, вершки, додайте 1 ч. л. ванільної есенції. Збийте цю суміш міксером, поступово додаючи половину розведеного желатину. Залийте її у форму для кексу й залиште желе в холодильнику на 2 год.
У теплій воді розведіть цукор і 1 ч. л. есенції. Додайте також 1 скл. розведеного желатину й перемішайте рідину.
Помийте свіжі фрукти. Усе, крім винограду, поріжте кубиками. Готове желе дістаньте з холодильника, поріжте на 8 рівних частин прямо у формі й дістаньте кожну через одну. Утворилися 4 отвори. Заповніть їх фруктами: кожному свій.
Залийте фрукти водою з желатином і відправте в холодильник знову на 2 год.
«УЮТ» №34-2019