Желейний салат з овочами
Приготуйтеся зберегти в закладки желейний салат з овочами – ця страва точно припаде до смаку всім вашим рідним!

Складові компоненти:
- перець болгарський, томати, огірки – по 1 кг;
- ріпчаста цибуля – 3-4 великі головки;
- часник – 5-6 зубчиків;
- петрушка – великий пучок;
- олія соняшникова – 6 ст. л.;
- оцтова есенція – 3 ст. л.;
- сіль – 4 ст. л.;
- цукор – 6 ст. л.;
- кип’ячена вода – 2 л;
- швидкорозчинний желатин – 80 г;
- чорний перець горошком – 15 шт.
Приготування
Кип’ятимо 2 л води, один з яких охолоджуємо та використовуємо для розведення желатину. У другому літрі води розчиняємо сіль та цукор. Перемішуємо та доводимо розсіл до кипіння.
Перець болгарський та цибулю нарізаємо соломкою, огірки та помідори – кружечками.
Беремо 3 банки об’ємом по 1,5 л. У кожну банку кладемо по 5 горошин чорного перцю, подрібнений часник.
Закладаємо овочі шарами: перець, томати, огірки, цибуля, петрушка. Повторюємо шари по другому колу.
З’єднуємо желатинову воду з розсолом.
У кожну банку виливаємо по 2 ст. л. олії. Додаємо по 1 ст. л. оцтової есенції. Заливаємо розсолом.
Дно великої каструлі застилаємо рушником. Ставимо на рушник баночки. Заливаємо банки «по плечі» теплою водою, накриваємо кришками та ставимо ємність на вогонь.
Доводимо воду в каструлі до 80-85 °С. Продовжуємо стерилізацію протягом 10-15 хв.
Витягуємо баночки з салатом, закриваємо, перевертаємо та ставимо під ковдру до повного охолодження.
«Уют» №31-29.07.2021