Желейний салат з овочами

Приготуйтеся зберегти в закладки желейний салат з овочами – ця страва точно припаде до смаку всім вашим рідним!

Желейний салат з овочами

Складові компоненти:

  • перець болгарський, томати, огірки – по 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – 3-4 великі головки;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • петрушка – великий пучок;
  • олія соняшникова – 6 ст. л.;
  • оцтова есенція – 3 ст. л.;
  • сіль – 4 ст. л.;
  • цукор – 6 ст. л.;
  • кип’ячена вода – 2 л;
  • швидкорозчинний желатин – 80 г;
  • чорний перець горошком – 15 шт.

Приготування

Кип’ятимо 2 л води, один з яких охолоджуємо та використовуємо для розведення желатину. У другому літрі води розчиняємо сіль та цукор. Перемішуємо та доводимо розсіл до кипіння.

Перець болгарський та цибулю нарізаємо соломкою, огірки та помідори – кружечками.

Беремо 3 банки об’ємом по 1,5 л. У кожну банку кладемо по 5 горошин чорного перцю, подрібнений часник.

Закладаємо овочі шарами: перець, томати, огірки, цибуля, петрушка. Повторюємо шари по другому колу.

З’єднуємо желатинову воду з розсолом.

У кожну банку виливаємо по 2 ст. л. олії. Додаємо по 1 ст. л. оцтової есенції. Заливаємо розсолом.

Дно великої каструлі застилаємо рушником. Ставимо на рушник баночки. Заливаємо банки «по плечі» теплою водою, накриваємо кришками та ставимо ємність на вогонь.

Доводимо воду в каструлі до 80-85 °С. Продовжуємо стерилізацію протягом 10-15 хв.

Витягуємо баночки з салатом, закриваємо, перевертаємо та ставимо під ковдру до повного охолодження.

«Уют» №31-29.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *