“Жива вода” для насіння

Жива вода для насіння
“Жива вода” для насіння

З давніх часів насіння для пророщення замочували у воді. Але у той час для цього використовували джерельну, дощову чи талу воду, наша сучасна хлорована, навіть вистояна вода для цього не підходить. Для стимулювання насіння потрібно використовувати воду, що має структуру талої або ключової. Вона й після зігрівання до кімнатної температури й навіть після короткочасного нагрівання до температури кипіння (до дрібних пухирців) зберігає здатність стимулювати біологічні процеси про­тягом 2-3 днів. Замочування у ній помітно прискорює появу сходів насіння, яке довго проростає.

Оскільки у великих містах сніг найчастіше брудний, я використовую метод часткового заморожування. У чому він полягає? Наповнюю на 2/3 обсягу будь-яку пластикову пляшку водою з-під крана та ставлю в морозильне відділення холодильника.

Коли більше половини води замерзне, потрібно злити незамерзлу. У ній містяться всі шкідливі домішки, і вона нам не потрібна. Потім, розморозивши лід у пляшці, ми одержимо не тільки очищену, але й біологічно активну воду, що стимулює процес проростання. Такою водою корисно також поливати розсаду й кімнатні рослини.

Інна Свирська

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *