Знайомимося з новими модними крупами

Різноманітність продуктів дає нам можливість щодня готувати безліч цікавих і смачних страв.

Булгур

Булгур з овочами

Він родом із Близького Сходу. Це крупа з обробленої окропом, висушеної і пропареної твердої пшениці. Зерна сушать на сонці, лущать і дроблять.  Особливо популярний він у Вірменії, Індії та в усіх країнах Середземномор’я. Перед варінням булгур можна швидко обсмажити на олії – це значно покращує смак страви. Крупа чудово підходить до овочів, тому її часто додають до салатів або ж використовують як гарнір. Вариться близько 20 хв.

Кус-кус

Кус-кус з овочами

Ця крупа потрапила до нас із Тунісу й Марокко. Вона дуже швидко готується: достатньо залити її окропом, зачекати 5 хв. і каша буде готовою до вживання. До кус -кусу можна додавати фрукти, лимонну цедру, овочі, сухофрукти. Спочатку цю крупу виготовляли з проса, зараз – з манної крупи, одержаної з твердої пшениці. Найкращий варіант приготування – на парі. Так каша ніколи не розвариться і збереже вітаміни. Часто з кус-кусу роблять запіканки та додають його у випічку.

Кіноа

Кіноа з овочами

Індіанці давно знайомі з цим продуктом і називають його «золотим зерном». Кіноа родом із Південної Африки. Ця крупа корисна тим, що в ній міститься велика кількість білка. Її варять так, як і рис, проте практично не солять, оскільки від природи ці зернятка вже трохи солонуваті. З кіноа можна приготувати безліч корисних і смачних страв. Якщо ж його заздалегідь замочити в холодній воді на кілька годин, то смак буде м’якшим.

Ідеальне співвідношення води й крупи – 2 : 1. Каша готується швидко – на маленькому вогні близько 15 хв. У процесі її об’єм збільшується в кілька разів, тому слід продумано підбирати посуд. Кіноа хороший не тільки як гарнір, але і як основний інгредієнт для теплих салатів і супів.

Погляд часу №14-02.04.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *