Зимовий салат з огірків

Зимовий салат з огірків – найкращий, найсмачніший і простий спосіб консервації. Салат з огірків відмінно підійде до вечері з картоплею взимку.

Зимовий салат з огірків

Склад:

  • огірки – 1,5 кг;
  • сіль – 1 ст. л. (15 г);
  • цукор – 1 ст. л. (10 г);
  • оцет – 3 ст. л. (45 мл);
  • кріп – невеликий пучок.

Приготування

Очистіть огірки від шкірки. Кожен огірок наріжте дуже тонкими скибочками або натріть на крупній тертці.

У нарізані огірки насипте 1 ст. л. солі та цукру. Додайте ще 3 ст. л. 10 % оцту. Все ретельно перемішайте.

Залиште на 1 годину, щоб з огірків вийшла зайва вода і всі інгредієнти перемішалися. Додайте жменю нарізаного кропу. Ще раз дуже ретельно перемішайте.

Порада: замість кропу або додатково можна на цьому етапі (або раніше, разом з огірками) додати трохи цибулі.

Приготуйте 3 банки по 450 мл або інші банки. У цілому вони повинні мати ємність близько 1350 мл.

Наповніть стерилізовані банки салатом з огірків. Постарайтеся налити в банки однакову кількість овочів і рідини. Укладіть огірки по банках, щоб не було бульбашок повітря. У кінці зверху полийте залишками солоної води, що залишилась на дні. Банки закрийте простерилізованими кришками.

Піддайте баночки з салатом нетривалій пастеризації. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Ставте банки поруч, але не так, щоб вони торкалися одна одну. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банок. На середньому вогні доведіть воду до кипіння і пастеризуйте банки 10-12 хв.

Порада: банки також можна пастеризувати в духовці. Поставте закриті банки в холодну духовку і почніть нагрівати духовку до 110 °С. Після того, як духовка розігріється до необхідної температури, залишити банки на 10-12 хв.

Зберігайте банки в темному прохолодному місці. Найкраще буде льох, де температура не перевищує 15 °С. Салат можна відкривати відразу, але для кращого смаку його краще залишити на більш тривалий час.

Смачного!

«Уют» №33-11.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *