Зимовий салат з огірків
Зимовий салат з огірків – найкращий, найсмачніший і простий спосіб консервації. Салат з огірків відмінно підійде до вечері з картоплею взимку.

Склад:
- огірки – 1,5 кг;
- сіль – 1 ст. л. (15 г);
- цукор – 1 ст. л. (10 г);
- оцет – 3 ст. л. (45 мл);
- кріп – невеликий пучок.
Приготування
Очистіть огірки від шкірки. Кожен огірок наріжте дуже тонкими скибочками або натріть на крупній тертці.
У нарізані огірки насипте 1 ст. л. солі та цукру. Додайте ще 3 ст. л. 10 % оцту. Все ретельно перемішайте.
Залиште на 1 годину, щоб з огірків вийшла зайва вода і всі інгредієнти перемішалися. Додайте жменю нарізаного кропу. Ще раз дуже ретельно перемішайте.
Порада: замість кропу або додатково можна на цьому етапі (або раніше, разом з огірками) додати трохи цибулі.
Приготуйте 3 банки по 450 мл або інші банки. У цілому вони повинні мати ємність близько 1350 мл.
Наповніть стерилізовані банки салатом з огірків. Постарайтеся налити в банки однакову кількість овочів і рідини. Укладіть огірки по банках, щоб не було бульбашок повітря. У кінці зверху полийте залишками солоної води, що залишилась на дні. Банки закрийте простерилізованими кришками.
Піддайте баночки з салатом нетривалій пастеризації. На дно широкої каструлі покладіть бавовняну тканину. Ставте банки поруч, але не так, щоб вони торкалися одна одну. Налийте воду максимум на 3/5 висоти банок. На середньому вогні доведіть воду до кипіння і пастеризуйте банки 10-12 хв.
Порада: банки також можна пастеризувати в духовці. Поставте закриті банки в холодну духовку і почніть нагрівати духовку до 110 °С. Після того, як духовка розігріється до необхідної температури, залишити банки на 10-12 хв.
Зберігайте банки в темному прохолодному місці. Найкраще буде льох, де температура не перевищує 15 °С. Салат можна відкривати відразу, але для кращого смаку його краще залишити на більш тривалий час.
Смачного!
«Уют» №33-11.08.2022